Данъчни събраха пари за рехабилитация на 9-годишно момченце, диагностицирано с ДЦП

Публикувано на пт, 23 Дек. 2022
214 четения

Коледен подарък на дете в нужда направиха служителите от териториалната дирекция на НАП в старата столица. Само за две седмици данъчните във Велико Търново събраха пари, необходими за част от процедурите по рехабилитацията на 9-годишния Тодор Хараламбиев от Горна Оряховица.
Второкласникът е с поставена диагноза ДЦП. През септември тази година Тошко е опериран и сега има нужда от рехабилитация. Лекарите дават 99% успеваемост на лечението и след ежедневна работа с рехабилитатори, детето ще може да проходи отново.
За целта обаче, той трябва да се раздвижва всеки ден с помощта на специалист, но НЗОК поема само 10 посещения при рехабилитатор месечно.
„ Тази кауза ни зарази. С колегите решихме да помогнем – кой колкото може. Ако малкия Тошко проходи отново и сбъдне мечтата си, това ще бъде коледния подарък за нашата дирекция! Убеден съм, че доброто заразява и все повече хора ще приемат този случай като лична кауза!“, сподели директорът на териториалната дирекция Ивайло Здравков.
Момченцето е изоставено от майка си, баща му е починал и за него се грижи по– голямата му сестра Десислава. Мечтата на Тошко е да посещава училище и да играе с приятелите си. Освен събраната сума, детето получи и подаръци за Коледа от данъчните служители.
За да се сбъдне мечтата на момченцето, служителите от НАП Велико Търново призовават всеки, който може, да последва каузата и да помогне!
IBAN: BG07FINV91501017369853
BIC: FINVBGSF
Титуляр: Десислава Тодорова Вангелова

loading...
Пътни строежи - Велико Търново