Дадоха “зелена светлина” за ремонта на пътя Поликраище – Елена – Сливен

Публикувано на пт, 23 юли 2021
1256 четения

Министерство на регионалното развитие и благоустройството даде “зелена светлина” за старта на ремонтните дейности на път II-53 “Поликраище – Елена – Сливен”. От ведомството вече са издали и разрешение за строеж, което е обнародвано в “Държавен вестник”.
Основният ремонт е от км 34+400 до км 46+290 и от км 72+200 до км 87+301, с обща дължина 26,991 км, попадайки в областите Велико Търново и Сливен. Второкласният път осъществява връзката между Северна и Южна България чрез прохода “Вратник”. Рехабилитацията на пътя е разделена съответно на два участъка, като първият е с дължина от 11,890 км, а вторият е малко по-голям – 15,101 км. В нашата област ще бъде направен основен ремонт на участъка от кръстовището на Златарица до началото на Елена, който отдавна е в лошо състояние и чакаше финансиране от страна на държавата. Ремонтните дейности възлизат на 20,1 млн. лв. без ДДС, а средствата са по Оперативна програма “Региони в растеж”.
От Агенция “Пътна инфраструктура” обявиха обществена поръчка за избор на изпълнител още през 2019 г. За такъв беше избрана фирмата “Пътно поддържане – Сливен” ЕООД, която се оказа и единственият кандидат в обявената процедура.
Очакваше се рехабилитацията на пътния участък да започне още през 2020 г. заедно с други мащабни ремонтни дейности в областта, но това така и не се случи. Причината за забавянето е липсата на строителното разрешително. След като то вече е факт и след изтичане на 14-дневния срок за обжалването му, реално след това може да се пристъпи към изпълнение на ремонтните дейности, уточни инж. Венцислав Ангелов, директор на Областно пътно управление – Велико Търново.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново