“Да открием нашите корени” е новият проект на ОУ”Бачо Киро”

Публикувано на чт, 11 Окт. 2018
269 четения

Повишаване на осведомеността за общата история и ценности, запознаване с културното наследство на страните, повишаване на междукултурния диалог и укрепване на чувството за общност са основните цели на новия проект, по който ще работи ОУ “Бачо Киро” във Велико Търново. Инициативата носи името “Да открием нашите корени” и ще се реализира в периода 2018 – 2020 г. В него търновското училище ще си партнира с учебни заведения от Швеция, Полша, Гърция, Турция и Италия.
От 9 до 12 октомври в школото се провеждат дни на програма Еразъм+. Инициативата е на учителите, които ръководят дейностите по приключващия проект „Позитивни активни“. Той се реализира в партньорство с Полша, Румъния и Италия и стартира през есента на 2016 г. Основната му цел е формиране на умения за изразяване на активни граждански възгледи в младото поколение в съвременното информационно общество. Реализирани бяха 4 ученически мобилности, в които участваха 20 ученици.
Като част от дейностите по проекта деца от училището посетиха Народното събрание по покана на великотърновските депутати Станислава Стоянова и Милен Михов. В парламента децата се запознаха с функциите, задълженията и дейността на народните представители.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново