Бум на сватбите на 20.02.2020 г.

Публикувано на вт, 11 Февр. 2020
1441 четения

Девет двойки ще сключат граждански брак на 20.02. в ритуалната зала на Общината във В. Търново. В делничния ден три от тях са решили да скрепят връзката си само с подпис, а останалите шест двойки са заявили сватбена церемония, уточни Методи Петров, управител на общинското дружество “Обредни дейности” – В. Търново.
През последните години все повече хора се допитват до нумеролози и астролози за благоприятна дата за сключване на брак или друго важно събитие, което им предстои. Подобен голям интерес във В. Търново е имало на 12.12.2012 г., когато също девет двойки са сключили граждански брак.
Според Керълайн Фокнър, създател на т.нар. динамична астрология и автор на книгата “Вашите звезди”, 20 февруари е най-добрият ден за сватба през 2020 г. заради подреждането на планетите. Освен това в нумерологията двойката означава решимост и сила, а в астрологията числото две е подчинено на Венера – богинята на любовта и красотата. На 20 февруари Сатурн, Юпитер, Плутон, Марс и Луната ще са в един знак, което означава силно обвързване, емоционална стабилност и реализиране на свещен съюз. Тази комбинация се появява за първи път от 60-те години на миналия век.
Другата дата, за която тази година има голям интерес в старата столица, е 14 февруари – празникът на любовта и виното. Засега желание да станат семейство са заявили три двойки. А на 22 февруари в ритуалната зала ще се проведе само една сватбена церемония.
За 2019 г. общинското дружество “Обредни дейности” отчита ръст на сватбите с 30 % спрямо предходната година. За 2018 г. сватбените ритуали са 202, докато през 2019 г. са извършени общо 259. От тях е имало само един изнесен ритуал в църквата “Св. 40 мъченици” и 12 на площадката за наблюдение на аудио-визуалния спектакъл “Звук и светлина”. Изнесените ритуали в ресторанти във В. Търново и Арбанаси през м.г. са били общо 76, уточни Методи Петров.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново