Британци напускат Турция, местят се да живеят у нас

Публикувано на ср, 24 Авг. 2016
625 четения

Чужденците предпочитат къщи в добро състояние в близките до града села с добра инфраструктура.

Политическата и гражданска нестабилност, обзела Турция в последната година, принуди много британци да продадат имотите си там. Като най-близка и евтина дестинация България се оказва предпочитаният нов дом на поданиците на кралица Елизабет Втора, които напускат южната ни съседка и се местят да живеят у нас.
Това са новите заселници и играчи на пазара с крайградски имоти и във Великотърновска област, коментира за “Янтра ДНЕС” Калоян Ганев, съсобственик на агенцията за недвижими имоти “Century Homes”. По думите му, българите си остават основните купувачи на селски имоти, но британците постепенно се завръщат като активни участници на пазара, въпреки по-ниския курс на паунда след резултатите от брекзит. Руснаците са спрели да купуват имоти в региона, а запитванията от британците се увеличават, посочи Калоян Ганев.
Това лято има осезаемо раздвижване на пазара на селските къщи. Българите и британците вече са с по-високи изисквания към крайградските имоти, които купуват. Предпочитани са близките до града села с добра инфраструктура и ВиК мрежа. Интересът е към имоти, които са годни за обитаване и почти не се нуждаят от ремонти, за да приемат новите си собственици. Цените, от които се интересуват британците, са между 50-60 000 евро за къщи в добро състояние, посочи Ганев.
Здравка МАСЛЯНКОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново