Болен младеж, облечен като Дядо Коледа, събира дарения за страдащи

Публикувано на ср, 2 Дек. 2015
763 четения

Тази година благородният Дядо Коледа ще помага на болните Вики и Росен.

31-годишният Георги Симеонов от Горна Оряховица се облича като Дядо Коледа, за да събере пари за болни млади хора. Той провежда благотворителната си кампания за втора поредна година. Събраните средства сега ще дари за лечението на 7-годишната Вики, която страда от диабет, и на 22-годишния Росен от русенското село Черешово, болен от мускулна дистрофия.
Самият Георги също има заболяване, и то е детска церебрална парализа, има и решение на ТЕЛК с 55 на сто неработоспособност. Въпреки това той работи в Драгижево в колбасарски цех като общ работник.
“Миналата година със събраните средства помогнах на Алекс от Горна Оряховица, който има заболяване на очите и се лекува в Германия. Тази година реших да помогна на Росен, а също и  на Вики”, споделя Георги. С Росен Атанасов Георги се запознал чрез близки хора и отишъл да го види в Черешово. “Гледката ме потресе. Видях двама възрастни хора да се грижат за двама в инвалидни колички. Това ме разплака. Реших да помогна на единия от тях”, разказва за решението си състрадателният Дядо Коледа от Горна Оряховица.
Георги се запознал с Вики чрез обща позната. 7-годишното момиченца се лекува от инсулинозависим диабет и има нужда от средства.
Да се облича като Дядо Коледа е хоби на Георги. Казва, че го прави от 7-8 години. Едва миналата година му хрумнало да превърне тази инициатива в благотворителна кампания и да помага на болни млади хора. Всяка негова изява струва само 5 лв. Приема поръчки за празненства и партита. Търновска механа дори е приела неговата оферта и всяка вечер ще купува по три подаръка, които да разиграва на томбола между гостите си. Средствата ще бъдат предоставяни за кампанията на Георги.
“Събирам всяка стотинка, не харча от парите за път или други разходи”, веднага уточнява младият Дядо Коледа. Усилията му обаче не остават незабелязани миналата година, когато беше включен в инициативата на в. “24 часа” “Достойните българи”. “Получих приза лично от премиера Бойко Борисов, на когото обещах да помагам на повече хора, но и държавата да го прави повече”, казва Георги.
“Надявам се тази благотворителна кампания да бъде още по-успешна, защото има много млади хора, които страдат от тежки заболявания и се нуждаят от подкрепа”, посочва младият мъж. Въпреки личното си тежко заболяване, за себе си той никога не се оплаква.
Георги предоставя телефона си за поръчки – 0885/146 254, и благодари на таксиметрова фирма, която разпространява обявата му за раздаване на подаръци на тържества и партита. Освен това Георги членува в младежкото сдружение “С вяра в доброто” и са включва активно и в общите благотворителни инициативи на организацията.
И добавя, че е избрал и приел този начин на благотворителност, защото иска да види усмивките на малките деца. “Миналата година видях много тъжни хора. Не искам това да се случва повече”, не скрива надеждата си благородният Георги.
Вася ТЕРЗИЕВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново