Близо 400 абитуриенти дефилираха по червения килим на 24 май (снимки)

Публикувано на пт, 24 май 2019
9607 четения

Близо 400 абитуриенти от 5 великотърновски училища минаха по червения килим в празничния 24 май. Най-многобройна бе групата от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Тя наброяваше 150 зрелостника от 6 паралелки. 95 бяха завършващите от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“. 7 паралелки завършиха обучението си в СУ “Ем. Станев“, Старопрестолна гимназия по икономика и Професионална гимназия по моден дизайн.

Водещ на празничната програма беше Зорница Вичева, учител от СУ „В. Благоева“.  Пред сградата на МДТ „К. Кисимов“ във в. Търново бяха представени училищата с техните постижения през учебната година. Прочетени бяха и имената на всички зрелостници, показали добри резултати както в своето обучение, така и в изявите си в различни извънкласни дейности и форуми.

За първи път тази година в началото и в края на червената пътека бяха поставени тържествени арки с виолетово-бели балони. Кметът Даниел Панов подари на всички абитуриенти хрисовул с поздравления и пожелания.

Хиляди родители, близки и приятели наблюдаваха и бурно аплодираха преминаващите младежи. Стилните тоалети и прически придаваха холивудски блясък на празничното събитие.

Николай ВЕНКОВ

сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново