Близо 20 000 лв. събраха великотърновци на концерта „Заедно за Никол“

Публикувано на чт, 23 май 2019
608 четения

Българският еврокомисар Мария Габриел и шестимата ни досегашни представители в Европейския парламент от ГЕРБ/ЕНП подкрепиха благотворителната инициатива с 5845 евро

Концертът в подкрепа на 18-годишната ученичка от Велико Търново Никол Владкова запълни до краен предел залата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Близо 20 000 лева бяха събрани по време на благотворителното събитие, организирано от съучениците на Никол от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев”. Приходите са от продадени покани за концерта, от дарителниците по време на събитието и 5845 евро, които са постъпили по банковата сметка от българския еврокомисар Мария Габриел и шестимата ни досегашни евродепутати от ГЕРБ/ЕНП.

Кметът Даниел Панов не скри възхищението си от инициативата на младите хора и подкрепата за благородната кауза. „Тази вечер Велико Търново отново дава пример на цяла България – за единство, за солидарност, подкрепа, за доброта. Жителите на българската историческа и духовна столица и най-вече – нашите деца, имат добри сърца.  А урокът, който всички трябва да научим, е един: Доброто винаги побеждава!Гордея се с вас – децата и младите хора на Велико Търново. С всички благотворителни инициативи вие доказват, че сте поели по правилен път в живота. Благодаря ви! Вие правите много и съм сигурен, че и това начинание ще е успешно и Никол ще успее. Благодаря на вашите родители и семейства за възпитанието, което са ви дали. Благодаря и на вашите учители. Нека вашият пример служи за подражание на цяла България. Вие – с вашите добри сърца и дела, успявате да научите и политиците да бъдат добри! Още веднъж – гордея се с вас! Благодаря и на всички, които помагат и подкрепят Никол”, обърна се към учениците и гостите на концерта Даниел Панов.

Участие взеха Орлин Горанов, Руслан Мъйнов, Искрен Пецов, Галин, хип-хоп групата „БНР – бандата на ръба“, духовият оркестър при НВУ „Васил Левски“, както и местни изпълнители: СК „Зоки“, „Търновска царица“, Лилия Ангеличева, Гергана Стоянова и Александър Момински от Горна Оряховица.

Концертът бе уважен също от областния управител проф. Любомира Попова, от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, представители на местната и законодателната власт, общественици и др

18-годишната Никол Владкова се бори с рядко онкологично заболяване. В подкрепа на момичето и събирането на средства за лечението й във Велико Търново бе организирана поредица от благотворителни събития, много местни фирми също откликнаха на призива за помощ.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново