Близо 1000 подписа събраха в Г. Оряховица с искане за спешен ремонт на улиците

Публикувано на вт, 19 Февр. 2019
369 четения

Близо 1000 души се включиха в протестната подписка срещу лошото състояние на улиците в Г. Оряховица. Гражданите настояват за спешен ремонт на най-разбитите участъци в града. В противен случай се заканиха да затрупат входа на Общината с разпрани гуми, счупени джанти и подменени части от автомобилите си. Подписката ще бъде внесена заедно с колективна жалба и снимков материал в местаната администрация в края на месеца, уточниха организаторите.
В неделя в Г. Оряховица се проведе втори протест с идеята отново да бъдат очертани с цветни спрейове част от проблемните места в града. Целта е по този нестандартен начин да бъде привлечено вниманието на местната администрация. На призива в социалните мрежи се отзоваха едва 40 души, които се събраха на паркинга до Летния театър. Предвиденото шествие така и не се състоя, а вместо това продължи събирането на подписи.
“Не съм доволен от пътната мрежа в града, нито от маркировката и цялостната организация на движението. За съжаление нищо не се прави по въпроса”, заяви един от участниците в протеста. Според възрастна жена, която се присъедини към недоволните граждани, за 40 г. в квартала ѝ досега не е правен ремонт, а улиците са в изключително лошо състояние. Според горнооряховчани най-разбитите улици са “Мано Тодоров”, “Петко Славейков”, “Христо Смирненски”, “Балатон”, “Антон Страшимиров”, “Княз Борис I”, местността Бабанец (входа на града откъм Русе) и др.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново