Близо 100 младежи се запознаха с “Трите тайни на големите победители”

Публикувано на пт, 8 Ное. 2019
235 четения

Близо 100 младежи във В. Търново станаха част от голямото национално турне “Трите тайни на големите победители”. Ася Иванова, Ясар Маркос и Пламен Попов говориха пред аудиторията за щастието, човешките взаимоотношения и умението да се водят преговори, като важни елементи от изграждането на живота на всеки човек. Те представиха един по-нетрадиционен метод на обучение, включващ и редица практически задачи и игри. В. Търново бе поредната спирка от обиколката на лекторите из страната. Заключителното събитие ще е на 23 и 24 ноември в столичната зала “Арена Армеец”. То ще се нарича “Големият взрив” и се очаква на него да присъстват над 6000 души от цяла България.
“Във всички градове, които обиколихме досега, имахме по 100-150 участника и голям процент от тях са ученици от 10 до 12 клас. Това за нас е изключително важно, тъй като каузата ни е да помагаме на младите хора да се справят по-лесно с навлизането в живота след завършване на образованието си”, каза предприемачът Пламен Марков. Той допълни, че ако трябва да даде кратък съвет за това как да се постигне успех във всяко едно отношение, той ще бъде “Вярвай и действай!”.
Като създатели на Университет за личностно развитие и предприемачество, Пламен Попов и Ясар Маркос са си поставили за цел да събират хора, които са много успешни в своето развитие и да им предоставят възможността да предадат своя опит на младите. През отминаващата 2019 г. те са включили в програмата си 18 лектори. От тази година са създали и разработили и предмет, застъпен в програмата за средно образование в училищата. Той се казва “Приложно предприемачество”, а тяхната цел е да бъде включен в повечето училища в различни градове на страната.
“Проблемът в образователната система е, че тя дава илюзията, че знаеш. Оказва се, че когато си изкарал шестица, научавайки си урока, това не означава, че знаеш. Напротив – то често се оказва опасно, защото е заблуждаващо. Ето защо ние се стараем да покажем, че има нещо ново, нещо различно, което младите не знаят и могат да научат, за да им бъде полезно в живота”, каза Ясар Маркос.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново