Благотворителна инициатива събира бъдещи и настоящи родители в подкрепа на 6-годишната Алекс

Публикувано на пн, 11 Дек. 2023
389 четения

На благотворителна прожекция и образователна среща-разговор във В. Търново ще се събират средства за 6-годишната Александра Башева от старата столица, която от една година е диагностицирана с остра лимфобластна B-клетъчна левкемия. Събитието ще се проведе в залата на хотел „Болярски“ на 17 декември от 10,30 ч., а входът за него ще е свободен. Всеки присъстващ ще може да дари каквато сума реши, а събраните средства ще бъдат преведени по сметката за лечението на Алекс.
„Идеята за това събитие се зароди много импулсивно. Писа ми една от майките, които идват при нас, с молба да споделя информация за 6-годишно момиченце с левкемия. Досега то е лекувано в София, но има усложнения и тепърва се събират средства за лечение в чужбина“, посочи Тони Калушкова, акушерка и основател на центъра за родители „Happy mums” във В. Търново. Сумата, която е нужна за лечението на детето е 300 000 лв., досега са събрани малко над 70 500 лв., поясни още тя.
Първоначално Калушкова се замисля дали да не организира някакви образователни курсове с благотворителна цел, но след това решава да направи прожекция на филма „Микрораждане“. Той засяга темата за изграждането на микробиома на бебето по време на раждането, определящ имунитета и здравето му, което е свързано и със състоянието на Алекс. Идеята е прегърната и от Станислава Тодоранова, маркетинг мениджър на хотел „Болярски“ в старата столица, която предоставя безвъзмездно залата за събитието.
Дарения могат да бъдат направени и по сметка: Алианц Банк България, IBAN: BG74BUIN95611000706952, BIC: BUINBGSF, Получател: Фондация Павел Андреев, Основание: Дарение за Александра Башева

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново