Благотворителен базар организира новият ученическия съвет в ПМГ

Публикувано на сб, 24 Дек. 2022
591 четения

През празничната седмица 19 – 23 декември в ПМГ „Васил Друмев“ във В. Търново беше организиран благотворителен коледен базар. Той бе иницииран от новия училищен ученически съвет, който функционира от 17 октомври под ръководството на педагогическия съветник д-р Вехбие Балиева. Специални гости за откриването му бяха децата от ДГ “Първи юни”. Те казаха стихове, пяха песни, а малките коледари от група „Делфинче“ наричаха за здраве и берекет. Това предизвика бурни овации и усмивки на лицата на събралите се учители и ученици.

Активно участие в базара взеха представителите на Младежкия червен кръст в училището, както и учениците от литературен клуб „Вдъхновение“, с ръководител Деница Чернева. Учениците с много любов и старание всеки ден приготвяха коледни сладки, бонбони, баници, чайове и много други изкушения и ги предлагаха на всички желаещи. Освен домашно приготвените лакомства, сръчните и талантливи възпитаници на Природо-математическата гимназия в старата столица бяха направили и картички, сувенири и късметчета. Атрактивен акцент в базара беше щандът за книги, на който се предлагаше учебна, класическа и съвременна литература, както и много редки и ценни книги от различни научни направления (биология, химия, математика, енциклопедии и др.). Щандът ще продължи да функционира до следващия базар около Великден, поясни д-р Балиева.

„Благодарение на добрата организация и големите сърца на учениците, техните родители и учителите събраната сума ще стигне не за една, а за цели две благотворителни каузи, за които ще разкажем след празниците“, каза д-р Балиева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново