Безплатен пешеходен тур организират на 22 септември от Историческия музей

Публикувано на чт, 7 Сеп. 2017
177 четения

Тематичен безплатен пешеходен тур “По стъпките на българската държавност”, посветен на 109 години от обявяване на независимостта на България, организират за жителите и гостите на старата столица от Регионалния исторически музей във Велико Търново на 22 септември. Обиколката, придружена с беседи, ще е по историческите места, свързани с българската държавност и обявяването на независимостта в квартал “Асенов” и на крепостта Царевец.
Началото ще бъде поставено в 14,00 ч. от църквата-музей “Св. 40 мъченици”. Маршрутът ще премине през църквата “Св. св. Петър и Павел”, малката порта на Архитектурно-музеен резерват “Царевец” и ще завърши там. Екскурзоводите Камелия Раданова, Наталия Найденова и Пенка Виткова ще разкажат на участниците в инициативата основни епизоди, свързани с този важен момент от българската история. Желаещите могат да се включат в пешеходния тур на всеки етап, уточняват от музея.
По повод годишнината от Независимостта на 22 септември отворени за безплатни посещения от 8,00 до 16,00 часа ще са църквата “Св. 40 мъченици” и крепостта Царевец.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново