Безплатен онлайн курс в помощ на зрелостниците за матурата

Публикувано на пт, 3 февр. 2023
195 четения

И тази година “Просвета” предлага на всички зрелостници безплатен онлайн курс за матурата по български език и литература след 12 клас, която е задължителна и е еднаква за всички ученици. Първият урок беше излъчен на 31 януари във фейсбук старницата и YouTube канала на издателската група. Следващият урок ще бъде след края на междусрочната ваканция – на 7 февруари от 17,30 ч. После онлайн курсът продължава с излъчвания във вторник и четвъртък с начален час от 17,30 ч. Достъпът е свободен за всички ученици, учители и родители. След първото излъчване всеки урок може да бъде гледан в образователната платформа е-просвета до приключване на курса.
Тази година образователната поредица “Успех на матурата с Просвета” е още по-богата на теми и учебно съдържание в сравнение с предходните издания. Затова стартира още през януари и ще продължи до май. Уроците по български език ще бъдат водени от Весела Михайлова, а по литература от друг изявен учител – Любов Шишкова. Двете са познати от кампанията “Учим онл@йн с учител” на “Просвета”, която от 2020 г. насам се наложи като алтернатива на класните стаи, затворени заради пандемията от COVID-19.
Те са и автори на учебници и учебни помагала и имат дългогодишен опит в преподаването и в подготовката на зрелостници. Освен теоретични знания двете преподавателки ще предложат на учениците много ценни практически насоки, за да се справят по-лесно и успешно с важния изпит.
Уроците ще бъдат фокусирани върху езиковите правила и норми, разглеждането на литературните творби, включени в актуалната учебно-изпитна програма, тънкости при писането на есе или интерпретативно съчинение и други теми, посочват от издателската група.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново