Бездомни кучета тормозят жителите на Шереметя

Публикувано на ср, 25 ян. 2023
169 четения

Бездомни кучета тормозят жителите на Шереметя. За това сигнализират жители на селото по време на приемна в населеното място, информира общинският съветник Валерия Дончева. Пред нея те са споделили, че бездомните четириноги са прибирани от приюта за безстопанствени кучета, след което са връщани обратно в населеното място. По думите им животните са агресивни и има случаи на нахапани хора.
По време на приемната хората са споделили и за други проблеми в населеното място. “През село Шереметя минава главен път София – Варна. Този факт допринася за интензивния трафик, транспортните средства карат със скорост много над допустимата за движение в населено място, намаляват единствено, но не винаги, на светофара, който беше поставен след редица сигнали и протести около фирма “Вали”, където е известно, че е монтирана камера. Тези обстоятелства увеличават опасността от произшествия”, посочва Валерия Дончева. Общинският съветник допълва, че заради главния път в годините са се появили множество автокъщи. Безразборното паркиране на автомобили около тези обекти възпрепятства безопасното спиране на автобусите от градския транспорт и често се случва те просто да подминават спирките.
Сред поставените въпроси е и отоплението на пенсионерския клуб, който се помещава в сградата на кметството. До преди няколко месеца клубът се е отоплявал с климатик, който след повреда е бракуван. Въпреки усилията на кметския наместник за осигуряване на нов климатик, към момента все още няма положителен резултат.
В тази връзка са и поставените въпроси – какви мерки ще предприеме Община В. Търново за трайното разрешаване на проблема с безстопанствените кучета в село Шереметя, какви са възможностите за поставяне на камера от Пътна полиция в селото и какви мерки ще се вземат за ограничаване на неправомерното паркиране на автомобили около спирките. Последният въпрос е относно осигуряването на климатик за нуждите на пенсионерския клуб.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново