Белодробната болница търси четирима лекари, предлага атрактивна заплата и общинско жилище

Публикувано на нд, 12 сеп. 2021
2042 четения

Четирима лекари за работа в пулмологично отделение търси да назначи Специализираната белодробна болница „Д-р Трейман“ във В. Търново, предлагайки атрактивно заплащане за необходимите кадри. Месечната заплата за лекар без специалбност е 2000 лв., а за медик със специалност “Пневмология и фтизиатрия” – 2200 лв. Предвидени са и допълнителни плащания към месечното възнаграждение – 1278 лв. по Програмата за работа на „първа линия“ с болни с COVID-19. Включено е и допълнително възнаграждение от 600 лв. по чл. 5 от Закона за бюджета на НЗОК, заплаща се и всеки час наднормен труд.

Сред професионалните и социални придобивки са платен годишен отпуск от 35 дни, незабавно зачисляване за специализация по пневмо-фтизиатрични заболявания за лекарите без специалност, поемане от СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ на всички годишни такси и плащания по договорите за придобиване на специалност. От своя страна Община В. Търново осигурява общинско жилище за настаняване на лекар, който не е от старата столица.

СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ е единственото специализирано лечебно заведение в областта, което оказва висококвалифицирана пневмо-фтизиатрична медицинска помощ без прекъсване. В него работят едни от най-отпините специалисти по респираторна медицина в региона. За съжаление общинската болница изпитва сериозни затруднения с осигуряването на лекари. Подобна е ситуацията и в останалите общински лечебни заведения. За компенсиране на съществуващия дефицит в местните стационари, в Община В. Търново беше внесено предложение от д-р Стела Денчева, управител на Специализираната белодробна болница “Д-р Трейман” за осигуряване на стипендии на студенти, обучаващи се по медицински специалности. Условието за това е след дипломирането си да постъпят на работа в продължение поне на 5 г. в някое от общинските лечебни заведения.

Весела БАЙЧЕВА

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново