Баба Недялка от Долна Оряховица празнува 100-годишен юбилей

Публикувано на ср, 27 сеп. 2023
7045 четения

100-годишен юбилей празнува Недялка Никифорова от Долна Оряховица. Празника уважи и заместник-кметът на Общината Григор Минков, който зарадва столетницата с торта и букет цветя. “Жива и здрава бъди и се радвай на обичта на близките си хора. И дай Боже, всеки му да доживее до дълбоки старини в добро здраве и бодър дух”, пожела Минков. Той поздрави рожденичката и от името на зам.-кмета инж. Деница Коева, която в момента е изпълняващ длъжността кмет на Общината.
Баба Недялка е родена в Стражица, но от 21 години живее в Долна Оряховица при дъщеря си. Работила е в детска градина, била е пощенски служител. До преди десетина години се е грижила и за двора и градината вкъщи. Позакъсала малко с очите, но за сметка на това пък твърди, че чува много добре. Точно затова и радиото е неин пръв приятел. Сутрин на закуска редовно си пийва кафе и обича да си хапва от всичко, казва дъщеря ѝ. А и самата баба Недялка твърди, че има много добър апетит. Алкохол обаче не пие.
Столетницата има две деца, трима внуци, четирима правнуци и един праправнук. И всички те ще се съберат за празника, за да вдигнат наздравица в нейна чест.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново