Атанас Атанасов и Пламен Радонов – с Наградата „Велико Търново“

Публикувано на пт, 22 сеп. 2023
1141 четения

Известните великотърновски общественици Атанас Атанасов и Пламен Радонов са новите носители на Наградата „Велико Търново“. Те получиха престижното отличие от кмета на старата столица инж. Даниел Панов по време на тържествата по повод 115-ата годишнина от обявяването Независимостта на България.

Решението за удостояването им с наградата бе обявено от зам.-кмет Нейко Генчев след решението на комисията за определяне на носителите съгласно Наредбата за символите и наградите на Община В. Търново.

Пламен Радонов става носител за безспорните си заслуги към града и дългогодишната му обществена дейност. Кандидатурата му бе издигната от Инициативен комитет и подкрепен от Сдружение „В. Търново – историческа и духовна столица на България“.

„Човек, каквито и идеи и инициативи да има, не може нищо да постигне сам. Това е оценка за всички, работили за това всяка година на този ден да честваме нашите предци, които успяха да обединят страната и да създадат силна държава. Днес трябва да възпитаваме децата си в родолюбие, човеколюбие и търпимост, за да се преодоляват всички препятствия и да преуспява нацията“, заяви Пламен Радонов.

Атанас Атанасов получава наградата за безспорните му заслуги към града и общността. Бил е три мандата общински съветник, учредител и председател на „Лайънс клуб В. Търново“, с дългогодишна дейност по утвърждаване на хандбала в града. Номиниран е от Инициативен комитет от общественици с подкрепата на „Лайънс клуб В. Търново“ и ХК „Етър-64“.

„Искрена благодарност към „Лайънс клуб В. Търново“, хандбалния клуб и на обществениците, които ме подкрепиха. Това, което съм постигал през всичките години дължа на състезатели, треньори, деятели, за да издигнем великотърновския хандбал на първо място в страната. Велико Търново за мен винаги е било кауза и ще ви поздравя с едно четиристишие, което ме вдъхновява: „Царевград Търнов – царица на градовете, втори Констинопол и трети Рим!“, заяви Атанас Атанасов.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново