Асфалтират третокласния път между пет села в община Велико Търново

Публикувано на пн, 11 Мар. 2019
3221 четения

Oсновен ремонт предстои да започне на 18-километрововия третокласен път между селата Присово, Пчелище, Церова кория, Къпиново и Миндя. Средствата са осигурени от АПИ. Предстои преасфалтиране и на 22-километровата отсечка Стамболово – Русаля – Хотница – Самоводене, която също е част от републиканската пътна мрежа. За ремонт на четвъртокласния път между селата Ресен, Водолей и Дичин, Община В. Търново е поискала финансиране от комисията за бедствия и аварии.
Сред приоритетните обекти на АПИ за 2019 г. са тунелите на входа на В. Търново, които са в лошо състояние и от години чакат за ремонт. По време на визитата си в старата столица регионалният министър Петя Аврамова обеща, че техническото проектиране за ремонт на тунелите ще бъде възложено до края на годината. Бяха обсъдени също въпроси, свързани с пускането на новата част от магистралния водопровод, изградена преди няколко години край Присово, както и възможността за изграждане на още един нов участък край селото.
Министърът информира, че ще бъдат възстановени всички надвзети суми за е-винетки заради проблемите в системата в началото на януари. Приемат се документи на всички потърпевши, като на голяма част от тях средствата вече са възстановени.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново