Асфалтираха участъците, разрушени от пороите

Публикувано на вт, 11 юни 2019
355 четения

Участъците по уличната настилка във В. Търново, които пострадаха по време на поройните дъждове миналата седмица, вече са асфалтирани. Още в петък екипи на “Пътни строежи – ВТ” работиха по главната улица “Васил Левски” срещу съда, където асфалтът се надигна от дъжда, а парчета от настилката бяха отнесени.
Проблеми с инфраструктурата имаше и в Леденик, като засегнатият участък се намира на предвидения за ремонт четвъртокласен път. Работата по него започна още вчера, а лично кметът Даниел Панов провери хода на ремонтните дейности по отсечката между В. Търново и Леденик. Предвидените средства за асфалтиране са няколко – от центъра на селото до края му в посока старата столица, край депото за строителни отпадъци, при разклона с главния път за София. За ремонта бяха отпуснати 550 000 лв. от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.
Предстои полагане на нова асфалтова настилка и на участъци от четвъртокласния път от Велико Търново до село Шемшево, както и ремонт на пътя след село Ресен към селата Паскалевец и Дъскот – в частта, която спада към територията на Великотърновска община и е в изключително лошо състояние. Средствата за ремонт на четвъртокласната мрежа са осигурени от правителството.
Отделно с пари от общинския бюджет бяха преасфалтирани две натоварени отсечки от село Арбанаси до разклона за Петропавловския манастир и от Килифарево до село Плаково.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново