Арбанаси празнува с концерт на Николина Чакърдъкова

Публикувано на ср, 14 авг. 2019
1907 четения

Концертът на народната певица Николина Чакърдъкова ще бъде гвоздеят на програмата в тазгодишния празник на Арбанаси. На 15 август, когато православната църква почита паметта на Божията майка, хиляди богомолци от страната и чужбина идват да се поклонят в манастира “Свето Успение Богородично” с вярата, че там стават чудеса.
Празникът в Арбанаси започва още от предишната вечер. В манастирския храм се извършва вечерно богослужение, по време на което тържествено се внася чудодейният образ на св. Богородица. След това започва нощното бдение. По традиция на 15 август в 8,30 часа ще бъде отслужена и света литургия.
Празничната програма, подготвена от кметството в Арбанаси, отново е много разнообразна. На 15 август от 10 часа в кметството ще бъди даден старт на традиционния турнир по ускорен шах. От 11 до 15 часа конната база в Арбанаси ще бъде домакин на държавните квалификации по прескачане на препятствия, в което ще участват конни клубове от цялата страна, съобщи кметският наместник Тошо Кръстев.
В 17,30 часа на откритата сцена в центъра на селото започва празничната програма. Първи жителите и гостите на Арбанаси ще поздравят талантите от студио “Румина” при Военния клуб във В. Търново. В 19,30 часа официално приветствие към жителите и гостите на Арбанаси ще отправят кметът на Община В. Търново Даниел Панов и кметският наместник Тошо Кръстев. Кулминацията на вечерта е концертът на Николина Чакърдъкова.
С нови тротоари около парка в центъра ще посрещне празника Арбанаси. В ремонта са вложени около 15 000 лв., предоставени по общинската програма “Местни инициативи”.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново