Александър Момински и Кристина Енчева станаха “Принц и принцеса на В. Търново”

Публикувано на ср, 15 май 2019
2400 четения

Александър Момински и Кристина Енчева станаха „Принц и принцеса на В. Търново“. Те бяха избрани след оспорвана тричасова надпревара, в която се включиха 34 деца до 16 години. Двамата победители са на 8 г. и освен с красота, чар и добро поведение, показаха и певчески талант. Александър напоследък доста нашумя с участието си в „Шоуто на Слави“, където се нареди сред най-добрите изпълнители в музикалния проект „Нова звезда“. Сестричката на малкия талант – 4-годишната Виктория, също се състезава за приза „Принцеса“. Тя спечели Гран при във втора възрастова група.

Това бе вторият регионален конкурс „Принц и принцеса на В. Търново“, като т.г.. за първи път бяха допуснати и деца под 4 г. Двегодишната Рая Йорданова, която излезе на сцената със залъгалка в уста, бе видимо притеснена от голямото внимание. Връстникът й Георги Стоянов се оказа далеч по-смел, което му донесе както симпатии, така и наградата на детското жури. Тригодишният Детелин Захариев също се представи като истински мъж. 4-годишният Кристиан Парашкевов спечели приза „Най-харесвано дете“. Чрез фейсбук гласуване той събра 463 гласа, които му отредиха първото място. Наградата на читалище „Искра-1896“ бе присъдена на 6-годишната Илианна Стефанова, а Теодора Стоянова взе Гран при „Принцеса на арт компания „Нови звезди““.

Надпреварата премина в три тура. В първия децата дефилираха в спортно-елегантни тоалети. Вторият тур бе тур на талантите. В него участниците се представиха с песни, танци, акробатика, художествена гимнастика, рисуване, каране на кънки и рецитиране на стихотворения. В третия кръг момичетата и момчетата се разходиха облечени с официални, празнични тоалети.

На тричленното „възрастно“ жури в оценяването помагаха момичетата от детското жури. То се състоеше от бивши участнички в конкурса – Мирена Петкова от В. Търново, носителка на титлата „Принцеса на В. Търново супер гран при 2017“ и Елизабет Захариева от Плевен. Тя е носителка на титлата „Принцеса на България форевър“ и й предстои участие в Холивуд.

В края на вечерта всички получиха подаръци, хапнаха торта и се повеселиха  с детска дискотека.

Организатор на регионалния и националния конкурс „Принц и принцеса“ е Арт компания „Нови звезди“. Директорът Георгина Георгиева покани всички за участие в националния конкурс. Той ще се състои от 1 до 4 юни в Албена.

Николай ВЕНКОВ

сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново