Александър и Венера с награди от конкурс в Созопол

Публикувано на ср, 14 юни 2017
336 четения

Малките певци Александър Момински и Венера Гитева завоюваха призови места на Международния конкурс за изкуства “Радост на брега” в Созопол. Талантите са възпитаници на музикално студио “Елита” във Велико Търново, а техен ръководител и вокален педагог е Петя Василева.
Фестивалът в Созопол се провежда за 11-а поредна година, а в него са се представили деца и младежи от цялата страна и от чужбина. Седемгодишният Александър се е състезавал при най-малките и е спечелил първото място в раздел “Поп пеене”. Момченцето е впечатлило журито с песните “Междучасие” от репертоара на Васил Найденов и “Fuoko nel fuoko” на Ерос Рамацоти.
Алекс завършва детска градина “Слънчев дом” и вече е приет в музикалната паралелка на СУ “Емилиян Станев” с инструмент класическо пиано в класа на г-жа Керина. Освен на италиански, детето пее и на испански и английски език.
Вторият участник от студиото – Венера Гитева, се е преборила за третото място във втора възрастова група от 8 до 10 години. Момиченцето е първокласничка в ОУ “Бачо Киро” и спечели приза с песните “Стъпка напред” на Михаела Маринова и “Wrecking ball”.
Наскоро Венера е представила Велико Търново и в петото издание на конкурса “Петнадесет лалета” и също е спечелила трето място. Там изпълнила песните “Лодка в реката” и “Wrecking ball”. Журито, съставено от изтъкнати музикални специалисти като Мими Иванова, Маргарита Хранова, Развигор Попов, Валери Костов, Снежина Темелкова и др., оценило подобаващо таланта на гласовитото болярче. Музикалното събитие е част от календара на Министерството на културата и се е провело под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.
З. ГЕОРГИЕВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново