А1 подкрепи конференцията Forbes HR & Employer Branding Forum & Awards

Публикувано на ср, 27 сеп. 2023
105 четения

Бъдещето на HR сектора и ролята на дигитализацията за развитието му обсъдиха водещи специалисти в областта по време на Forbes HR & Employer Branding Forum & Awards 2023. Конференцията се проведе в град София, под надслов „Триумф на таланта“ с участието на утвърдени експерти и мениджъри в сферата на управлението на човешките ресурси и работодателската марка, с опит в различни индустриални сектори.

Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1 България беше сред участниците и се включи в една от ключовите дискусии в програмата на конференцията, посветена на променящата се реалност на HR света, заедно с Владислав Маринов, мениджър „Човешки ресурси – глобални операции“ в Sensata Tеchnologies, а модератор на панела беше управителят на JobTiger, Светлозар Петров.

По време на дискусията Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“, А1 България, коментира: „Дигитализацията може да улесни много от дейностите в управлението на човешките ресурси и да освободи време и възможности на специалистите от една страна да развиват стратегическата рамка на процесите по управление на хората в организациите, с което да бъдат по-близо до нуждите на бизнеса, а от друга – да бъдат по-близо до хората и да работят за тяхното благосъстояние.“

 

По нейните думи бъдещето на HR професията и темповете, с които се развива, са в пряка зависимост от скоростта на развитие на бизнеса и обществото, от мотивацията за дигитална трансформация и средствата, с които я реализираме. „Същевременно са нужни воля и целенасочени усилия, тъй като законовата рамка, в която HR професионалистите работят, ги задължава да се съобразяват с правила, създадени в други, доста по-аналогови времена,“ заяви още Миглена Узунова-Цекова.

 

А1 е партньор на конференцията като част от мисията си да се развива като един от най-предпочитаните работодатели в страната. Компанията дава възможности за развитие на близо 3600 служители в страната, работещи в сферата на телекомуникациите, технологиите, IT, HR и др. Наскоро А1 спечели три отличия в конкурса Career Show Awards 2023, който отличава най-значимите постижения в сферата на управлението на хора и работодателската марка. Признанието за HR политиките и успешните практики в А1 са в категориите „Най-добър работодател в сектор „Телекомуникации“, „Стратегия за управление на таланти“ и „Използване на технологии в HR“.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново