90 момчета и момичета си взеха довиждане с Гимназията по туризъм

Публикувано на вт, 16 май 2023
2653 четения

Гимназията по туризъм “Д-р Васил Берон” във В. Търново изпрати своите зрелостници за 59-и пореден път. Учениците от четирите завършващи паралелки се простиха със знамето на училището и учителите си, аплодирани от останалите средношколци и гости на тържеството.
По червения килим преминаха учениците от 12 “а” клас, специалност “Организация на туризма и свободното време” с кл. ръководител Галина Йорданова, и 12 “в” клас, специалности “Организация на хотелиерството” и “Туристическа анимация”, с кл. ръководител Мариана Маринова. Хотелиерите са първият випуск, от който всички ученици на задължителния държавен изпит за придобиване на професионална квалификация в частта теория на професията разработиха дипломни проекти, под ръководството на техния научен ръководител Елена Панайотова. Аниматорите имат много спечелени награди на националното състезание “Най-добър млад аниматор” през последните две години, подготвени от учителя по професионална подготовка Снежана Стефанова. Зрелостничката Габриела Йорданова е с персонална награда от престижното състезание по професии в туризма.
По червения килим дефилираха също 12 “б” клас с кл. ръководител Бистра Стефанова и 12 “г” клас с кл. ръководител Йорданка Бинева от направление “Ресторантьорство”. Тези ученици бяха част от всяко представително кетърингово събитие в града, а Преслава Дякова, подготвена от учителя по професионална подготовка Аделина Александрова, се класира на второ място в националното състезание “Най-добър млад сервитьор”, посочиха от училището.
“Това е поредният випуск в моя живот, с който отмервам годините си, прекарани в училището. Винаги се вълнувам, като ви гледам така усмихнати и си спомням деня 15 септември преди 5 години, когато за първи път прекрачихте прага на гимназията. Виждам ви вече пораснали, зрели и надявам се успешни млади хора”, обърна се към завършващите Татяна Данчева, директор на ПГТ “Д-р Васил Берон”. “Днес е денят, в който се разделяте с училището, напускате класните стаи, вземате си довиждане със своите учители и навлизате в реалния живот, в който съм убедена че ще успявате да се реализирате, да вървите с гордо вдигнати глави. Силно се надявам, че с обичта си към вас, с труда, който сме положили, с подкрепата, която сме ви оказвали, сме ви подготвили добре за него”, добави Данчева и пожела на абитуриентите да вървят с гордо вдигнати глави, да следват смело мечтите си и да не забравят, че са част от общността на бероновците.
Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново