89 души се включиха в първия етап на „Движи се и победи“

Публикувано на пн, 15 май 2023
226 четения

89 души се включиха в първия етап на пролетната кампания „Движи се и победи“, която премина с поход до хижа „Божур“. Инициативата се организира от Регионалната здравна инспекция, Туристическо дружество „Трапезица – 1902“, Община В. Търново, Младежкия дом и Великотърновски общински съвет. В похода се включиха и седем семейства, а организирано участваха ученици от ОУ „Димитър Благоев“ и СУ „Емилиян Станев“.
Най-малкият участник в похода е 5-годишната Симона Здравкова, а най-възрастните участници са на 77 г. За тези, които не познаваха маршрута бяха осигурени водачи, а началният пункт бе от Владишкия мост. Регистрацията на участниците бе пред хижа „Божур“, където всеки желаещ можеше да провери и своето кръвно налягане. От тази възможност се възползваха общо 51 души.
Вторият етап на кампанията е тази събота – 20 май, с поход до Преображенския манастир. За незапознатите с маршрута отново са осигурени водачи от началните пунктове – от ТД „Трапезица – 1902“ в 09,00 ч. и от улиците “Александър Бурмов” и “Камен Зидаров” в кв. „Картала“, недалеч от началната спирка на автобус No4 като тръгването оттам е в 09,30 ч.
Преминалите най-малко два от трите туристически маршрута ще участват в томбола с награди, напомнят от РЗИ – В. Търново.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново