850 деца ще се обучават в градините в Свищовско

Публикувано на ср, 15 сеп. 2021
18 четения

850 малчугани ще посещават детските градини в община Свищов през новата учебна 2021/22 година, а броят на децата е с 40 повече спрямо миналата.
През лените месеци са извършени ремонти в ДГ “Чиполино” – гр. Свищов, ДГ в с. Козловец, ДГ в с. Хаджидимитрово, ДГ “Калина Малина” – гр. Свищов, ДГ в с. Морава, като и освежителни дейности по материалната база в останалите градини, съобщават от общинската администрация. Ремонтните дейности включват подмяна на дограма, полагане на подови настилки, боядисване, ремонт на покриви и отоплителни инсталации и т.н. Закупено е ново обзавеждане и оборудване. С нов облик е и сградата на ДГ “Слънчо” в Свищов, която напълно промени визията си.
През новата учебна година става задължително предучилищното обучение и за 4-годишните деца на територията на община Свищов. Нововъведението е в съответствие със Закона за предучилищното и училищното образование на МОН. Осигурени са безплатни познавателни книжки и помагала. Създадена е функционална образователна среда, отговаряща на изискванията за физическа среда.
Друго нововъведение също ще улесни родителите и работата на педагозите в детските градини в Свищов. От началото на новата учебна година те ще разполагат с електронни дневници, които ще заменят досегашните хартиени. Иновацията вече е внедрена и функционира. Проведено е обучение на педагогическите специалисти и директорите на детските градини за работа с електронния дневник.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново