83 участници мериха знания в математическия турнир за ученици на ВТУ

Публикувано на пн, 11 Мар. 2019
166 четения

За дванадесети път във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ се проведе математическия турнир на висшето училище за ученици от XI и XII клас. Турнирът се организира от факултет “Математика и информатика”, Регионално управление на образованието – Велико Търново и секция “Великотърновски университет” на Съюза на математиците в България. Темата е във формата на изпит “Тест по математика” за кандидатстване във ВТУ с една допълнителна задача, което дава възможност на учениците да тестват знанията и уменията си. За участващите резултата от турнира е валиден за кандидатстване в специалностите на факултет „Математика и информатика” –“Компютърни науки”, “Информатика”, “Софтуерно инженерство”, „Информационно брокерство и дигитални медии” , “Математика и информатика” и “Приложна математика” за следващите две учебни години.

Турнирът бе открит в неделя от декана на факултет „Математика и информатика” проф.д-р Мирослав Гълъбов. На андпреварата се явиха 83 участници от 21 училища от 12 населени места, от 8 области.

Най-масово участие взеха учениците от ПМГ “Васил Друмев” – Велико Търново, СУ “Бачо Киро”- Павликени, ПГ “Св.Климент Охридски” – Елхово, ПГЕЕ „М.В.Ломоносов” в Горна Оряховица и СУ” Васил Левски” – Севлиево. Състезателите имаха възможност да си запазят от сега място в предлаганите във ФМИ специалности. Събитието за поредна година се спонсорира от “Вали компютърс” ООД и „Захарни изделия Варна” ЕООД.

Резултатите ще бъдат обявени до края на седмицата.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново