8-годишно момиченце за втори път дари косата си за болно дете

Публикувано на пт, 13 ян. 2023
3233 четения

8-годишната Деница Иванова от В. Търново за втори път дари косата си за направата на перука за нуждаещо се дете. За жеста на момиченцето сподели в социалната мрежа фризьорът на Дени – Мирослава Петкова, която от години участва в инициативи за даряване на коси за изработването на перуки за онкоболни хора. Неведнъж в салона на Мира са влизали желаещи да дарят косите си за благородната кауза. Първият път, в който Дени решава да дари косата си е в началото на януари 2021 г., а идеята за това идва от нейната майка Йорданка Иванова. Разбирайки, че по този начин ще помогне, Дени веднага се съгласява да се раздели с красивата си дълга коса. Дарява 30 см от нея и още тогава споделя, че като порасне отново ще я дари за благородната кауза. Така преди броени дни Дени отново влиза във фризьорския салон и сама споделя, че иска да дари косата си. Не се колебае нито за миг, въпреки че като всяка малка дама харесва дългите коси, споделя нейната майка.
“Щастлива съм, защото знам, че така помагам на дете. Малко ми се странно, че сега съм с къса коса, но се чувствам добре и много харесвам новата си прическа”, с усмивка споделя Дени. Трогателната постъпка предизвиква радост и сред нейните приятели и съученици от втори “б” клас в ОУ “Димитър Благоев”. Дени споделя, че любимите ѝ предмети са музика, рисуване и физическо възпитание. Обича и да танцува и е част от детския танцов състав “Болярче”, ръководен от Борислава Трифонова и Марио Владимиров.
“Не мисля, че сме направили нещо специално и постъпката на Дени не трябва да е новина, защото смятам, че това трябва да е начина на живот – да бъдем състрадателни и добри към другите”, споделя Йорданка Иванова. Това са и добродетелите, които се стреми да възпита в трите си деца.
А косата на чаровната Дени отново ще бъде изпратена в София. Всички детски коси се използват за направата само на детски перуки. Всеки един дарител може да проследи какво се случва с косата и на кого е дарена, разказа Мирослава Петкова. Целта е по този начин да има пълна прозрачност, за да могат дарителите да бъдат спокойни, че косите им са отишли за благотворителност.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново