747 абитуриенти минават по червения килим във В. Търново на 24 и 25 май

Публикувано на чт, 27 апр. 2023
6026 четения

Общо 747 абитуриенти от 35 паралелки ще минат по червения килим пред МДТ “Константин Кисимов” в центъра на В. Търново на 24 и 25 май тази година. Те са с 5 зрелостника и 3 класа повече от миналогодишните. В първия ден това ще са 411 зрелостника от шест учебни заведения: 3 паралелки с 64 абитуриенти от Старопрестолната гимназия по икономика “Д-р Петър Аладжов”, 4 паралелки с 90 абитуриенти от Гимназията по туризъм “Д-р Васил Берон”, 3 паралелки със 70 абитуриенти от СУ “Емилиян Станев”, 5 паралелки със 126 абитуриенти от Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров”, 1 парелелка с 9 абитуриенти от Хуманитарна гимназия “Св. св. Кирил и Методий” и 2 паралелки с 47 абитуриенти от ПГЕ “Александър Попов” . Във втория ден ще дефилират 336 зрелостника от: 4 паралелки с 95 абитуриенти от ПГСАГ “Ангел Попов”, 1 паралелка с 19 абитуриенти от Гимназията по моден дизайн, 1 паралелка с 5 абитуриенти от СУ “Владимир Комаров”, 4 паралелки с 56 абитуриенти от Американския колеж, 2 паралелки с 36 абитуриенти от Спортно училище “Георги Живков” и 5 паралелки със 125 абитуриенти от Природо-математическа гимназия “Васил Друмев” , информира Пенка Игнатова, директор на Дирекция “Образование, младежки дейности и спорт” в Община В. Търново.
7 училища ще отпразнуват баловете си в Атракцион “Калоянова крепост” в Арбанаси, а по 1 в хотел “Янтра”, механа “Чифлика 2” и парк-хотел “Рая гардън” в болярския град, посочи още Игнатова.
Зрелостниците от великотърновските училища ще преминат по червения килим за 13-а поредна година. Част от церемонията ще е връчването на лентите на пълните отличници, а всеки абитуриент ще получи и специално послание от кмета на старата столица Даниел Панов. Дефилетата са организирани от Община В. Търново, а за спокойното им протичане ще бъде създадена необходимата организация с институции, училища и партньори, увери Игнатова.
Николай ВЕНКОВ

сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново