7300 лв. за талантливи деца събра Ротари клуб Г. Оряховица – Лясковец

Публикувано на ср, 12 Дек. 2018
152 четения

7300 лв. бяха събрани по време на Коледния благотворителен бал на Ротари клуб Горна Оряховица – Лясковец. Събраната сума ще постъпи във Фонда за стимулиране на талантливи деца от двете общини, който е учреден преди близо 15 години.
“С част от събраната сума ще бъде подпомогнато следващото издание на изложението “Младежко техническо творчество” в Горна Оряховица. Останалите пари ще бъдат раздадени под формата на еднократни стипендии в размер на 400 лв. на деца с постижения в образованието и изкуствата от Горна Оряховица и Лясковец. Ежегодно подкрепяме между 15 и 20 деца, които се избират от специална комисия”, уточни общинският съветник Иван Момъков, който членува в Ротари клуб Горна Оряховица – Лясковец.
От началото на инициативата благодетелите са раздали над 80 000 лв. на десетки талантливи деца и колективи от двете общини. Награждаването ще бъде догодина в навечерието на Деня на детето.
В Коледния бал се включиха представители на бизнеса, местната власт и ротарианци от Велико Търново и Елена. Събраната сума е от кувертите и от благотворителния търг, в който бяха продадени интересни и атрактивни вещи, осигурени от дарители. Най-високата цена от 1200 лв. достигна футболна топка, предоставена от анонимен дарител от старата столица. Тя е от мача, организиран от фондациите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Топката е с автографите на седем капитани – пет на “Манчестър Юнайтед” и двама на българския национален отбор. Победител в наддаването стана Светломир Тодоров, който, макар да не е член на клуба, е сред най-активните участници в благотворителните кампании.
Представителите от Община Елена, водени от кмета Дилян Млъзев, спечелиха в наддаването за френски щик от Първата световна война. В надпреварата се включи и народният представител Явор Божанков, който удвои сумата за 100-годишно портмоне с мъниста, за което успя да се пребори с останалите претенденти.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново