7 КПП-та са изградени на територията на областния град

Публикувано на сб, 21 Мар. 2020
11095 четения

Към настоящия момент на територията на В. Търново са изградени 7 КПП-та. На тях се спират и проверяват абсолютно всички автомобили. Тези които имат настоящ и постоянен адрес в града се пропускат. Заявяващите, че работят на територията на старата столица се информират, че в първия работен ден следва да получат от работодателите си документ, удостоверяващ това, разясни ст. комисар Димитър Машов, директор на ОД на МВР – В. Търново при проверката си на пункта на западния изход на старата столица.

„Проявяваме разбиране към тези, които се грижат за свои близки и роднини. Пропускаме и тези, които са били извън града и се завръщат, но от вторник мерките ще бъдат затегнати и ще бъдат пускани само тези, които имат бележки. Имаме доста случаи, в които хора решават да дойдат във В. Търново на разходка, да си напазаруват по магазините. Такива лица ги връщаме“, каза директорът на ОД на МВР.

Ст. комисар Машов допълни, че служители на полицията обикалят града, с автомобили, оборудвани с високоговорители и предупреждават гражданите да стоят по домовете си. Той сподели, че днес няма информация за нови случаи на нарушена карантина на територията на областта.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново