7-годишният Денислав е големият победител в десетото издание на “Фамилатлон”

Публикувано на ср, 20 сеп. 2023
119 четения

7-годишният Денислав Балат спечели голямата награда в десетото издание на “Фамилатлон”. Денис получи велосипед, а наградата връчи кметът на Общината инж. Добромир Добрев. Победителят, който тази година ще бъде първокласник в СУ “Вичо Грънчаров”, веднага подкара новият велосипед.
Близо 500 семейства и тази година се забавляваха заедно в десетото издание на Фамилатлон в Горна Оряховица. Семейният празник се проведе в парк “Градска градина”. Празникът се организира от Община Горна Оряховица, Сдружение “Горнооряховски младежки парламент”, Общинско предприятие “Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, с подкрепата на Исторически музей, Общинска библиотека, СКТМ “Локомотив 50”, ВК “Импулс”, ТК “Инвикта”, СНЦ “Промяна в поколението” и sportuvam.info. Спортната надпревара се проведе и със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
Участниците в десетото издание на “Фамилатлон” в Горна Оряховица тази година имаха възможността да преминат през девет творчески и спортни ателиета, разположени в парка.
В ателие “Опознавам своя град” музейните специалисти предизвикаха знанията на участниците за културно-историческото наследство на Горна Оряховица, в ателие “Молбата на книгата” по забавен начин децата бяха насърчени да станат читатели на Общинска библиотека, ако все още не са. В ателие “Весели игри” малчуганите тестваха точността и сръчността си, а в ателие “Забавна математика” малки и големи решаваха занимателни задачи. В ателиетата “Тенис на маса”, “Волейбол” и “Таекуондо”, деца и родители спортуваха заедно със състезателите от спортните клубове. В ателие “Екология” участниците предаваха стари батерии и отговаряха на екологични въпроси, а в ателие “Асоциация “Родители”, децата, майките и татковците се запознаха с правилата на безопасния интернет.
След правилно изпълнение на задачите си семействата участници получаваха стикер върху своята карта. Раздаването на картите ставаше на входа на парк “Градска градина”. След събиране на стикери от всички ателиета, семействата пускаха своята карта в прозрачна урна до сцената за участие в томбола.
Разбира се, в станалия традиционен за града семеен празник както винаги имаше много спорт и забавления.
Особен интерес за малчуганите бяха зоната за стрелбище с детски автомати за еърсофт, изкуствената стена за катерене и въженият тролей.
32 деца, разделени в две възрастови групи, пък премериха сили в състезание със своите тротинетки. Победител в първа възрастова група 0-7 години стана Звезделин Хасанов. На второ място се класира Пресияна Иванова, а трети остана Кристиян Бораджиев. В групата от 7 до 10 години първи се класира Стефан Енчев. Негови подгласници станаха Стелиян Панов и Венцеслав Хараламбиев. В тази група бе отличена и единствената млада дама, премерила сили с момчетата и това е Никол Вълчева. Най-малката участничка, впуснала се в състезанието с тротинетки, беше 2-годишната Божидара Василева, която също получи награда от организаторите.
Участниците имаха възможността да наблюдават и демонстрации на акробатите от “Джим денс” и “Акро нова”, както и на момчетата и момичетата от К “Инвикта”. Забавляваха се с изпълненията на Балет “Грация, Преслава Георгиева, Марсия Кирилова и Вокален състав “Music sounds” при НЧ “Напредък – 1869”. Удоволствие за големи и малки бе да се снимат с клоуните на кокили и анимационните герои от МТ “Алтернатива”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново