565 души в областта са под карантина заради COVID-19

Публикувано на пн, 4 май 2020
110 четения

565 души във Великотърновска област са поставени под домашна карантина с цел ограничаване разпространението на COVID-19. Това показват последните данни на Регионалната здравна инспекция. Общо 2213 лица са с изтекла 14-дневна карантина.
Досега в областта бяха регистрирани общо 22 положителни проби на заразени с новия коронавирус. Последният случай е жена от В. Търново на 59 г., диагностицирана след рутинно изследване. Установени са лицата, с които е била контактна, и са поставени под карантина. Междувременно един от пациентите, които бяха диагностицирани преди няколко дни с COVID-19, е показал подобрение и една отрицателна проба. Той е бил подготвен за изписване, но втората му проба е показала положителен резултат, поради което се е наложило да продължи лечението си в болницата.
Първият пациент, който беше регистриран във В. Търново с коронавирус, вече е напълно излекуван, изтекла е и 28-дневната му карантина.
Към момента в областта 10 лица са настанени за лечение в болница. Сред заразените са три медицински сестри и една санитарка от реаниамцията в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”, които са били контактни със заразен пациент. Те са с изявена лека симптоматика и на този етап не се налага да бъдат хоспитализирани.
Излекуваните досега са 4 души, а в домашна изолация – 7 лица. На 17 април беше регистрирана и първата жертва в областта на COVID-19 – 74-годишна жена.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново