56 нови обекта са въведени в експлоатация в Г. Оряховица

Публикувано на нд, 28 Ян. 2018
350 четения

56 нови обекта са въведени в експлоатация в Община Г. Оряховица през 2017 г. Сред тях са цех за кожи в Първомайци, фирмен сервиз за нафтови помпи в града, автомивка в кв. „Калтинец“, складова база, навес за гуми, лекарски и стоматологични кабинети, салон за красота и др. В сравнение с 2016 г. новооткритите обекти са със 17 повече, отчете главният архитект на Общината Аталия Братованова.

114 строителни разрешения са издадени през м.г., докато през 2016 г. те са били 93. „2017-а беше много по-добра по отношение на строителството в нашата община. Идват и много граждани, които питат за необходимите документи и процедури за даден обект, за да е законно всичко, а не да се вършат нередности”, коментира арх. Братованова. По думите й освен в Г. Оряховица, активност по отношение на строителството има и в Първомайци, Поликраище и Правда, където са издадени разрешения за 4 къщи.

През 2017 г. са изготвени документи за саниране на 11 блока и ОУ „Отец Паисий“. Издадени са разширения за сладкарски цехове, за автосервизи, за изграждане на навеси, на цех за бетонни изделия, на магазини и кафенета. Много от обектите, които предстои да се развиват, са собственост на известни фирми. Сред тях са „Дени и нощ“, „Мираж 99“, АСТ и др.

През 2017 г. разрешение за изграждане на сервизна база и търговска сграда са получили и от „Скания“, като обектът им ще бъде с близо 1600 кв. м разгъната площ. Разрешения са издадени още за разширение на кабелни мрежи, кръговото кръстовище в центъра на града, изграждане на канализационна мрежа, на електронно-съобщителна мрежа на „Цифрови системи“ – Варна, както и за обекти за газификация в Г. Оряховица и др.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново