С 44 000 лв. от Коледния бал правят покрита сцена на Летния театър

Публикувано на чт, 6 Дек. 2018
1269 четения

44 185 лева бяха събрани по време на традиционния Коледен благотворителен бал на кмета на старата столица Даниел Панов. Лично дарение от 10 000 лв. е направил  футболната легенда и мениджъра на Футболен клуб “Етър” Красимир Балъков. Още 10 000 лв. е предоставил бизнесменът Галин Анастасов. Останалата част от сумата е от куверти, томболота и поставените дарителници, обясниха от Общината. Събраните средствата са за изграждането на покрита сцена на Летния театър във В. Търново. Проектът вече е готов и е на стойност 70 000 лв. Останалата част от парите ще бъдат заложени в Инвестиционната програма на Общината за 2019 г.

Около 400 гости уважиха светското събитие на годината. То се проведе с подкрепата на клубовете “Лайънс Велико Търново”, “Лайънс Велико Търново – Арбанаси”, “Лайънс Велико Търново – Царевец”, “Ротари” – Велико Търново, “Зонта” и “Св. Патриарх Евтимий”, както и Камарата на строителите.

Кметът на В. Търново Даниел Панов и съпругата му Даниела Панова лично посрещнаха всеки един от гостите на бала. В приветствието си градоначалникът  изказа своята признателност към тях за подкрепата, която оказват на местната власт. Той обяви, че тази каузата на бала е изграждането на покрита сцена в Летния театър. “Всеки от вас помни, че близо 30 години това емблематично за нашия град място беше в разруха. През 2013 г. го възстановихме и се надявам, че скоро ще завършим и сцената. Инвестициите в сферата на културата са също толкова важни за В. Търново, защото нашият град си изгради облика на туристически и културен център”, заяви Панов. Той посочи, че изграждането на покрита сцена ще позволи много повече изпълнители да организират концерти и представления на открито, а това ще обогати както културния календар, така и туристическия сезон.

„Всички ние искаме В. Търново да бъде както историческата и духовна столица на България, така и европейски град. В навечерието на най-светлите християнски празници, от мое име и от името на моята съпруга ви пожелавам много топлина във вашите сърца, много светлина в домовете ви, нека бъдат благословени вашите семейства, нека бъдете с най-близките и най-обичани хора. Нека единството, което днес показваме, бъде знак за успеха за В. Търново”, коментира още Панов.

Весела КЪНЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново