40 души от областта участваха в учредяването на „Няма такава държава“

Публикувано на пн, 7 Окт. 2019
5015 четения

Адвокат Момчил Иванов е лицето за контакти на партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“ за област Велико Търново. Това е посочено на сайта на новата формация, който тръгна преди минути. Потърсен за коментар, Иванов каза единствено, че в момента набират членове за регистрацията на партията.

За координатор на „Няма такава държава“ в община Велико Търново е посочен Борис Китанов, търговски представител на голяма фирма, производител на бира. Доц. Иво Дочков, преподавател по антична философия във ВТУ, ще е човекът на Трифонов в Горна Оряховица. За Елена ще отговаря адвокат Михаил Михалев, а за Стражица Пламен Пенев, който през изминалите 4 години беше пиар на кмета Румен Павлов – Пантерата.

На този етап „Няма такава държава“ ще има свои представители в Златарица, за където е избран Валентин Попов – треньор по борба и земеделски производител. За Павликени ще отговаря ветеринарният лекар Ивелин Иванов, а за Лясковец – Николай Николов, който е търговски директор.

Общо 40 души от областта са участвали в учредяването на новата партия в събота, научи „Янтра ДНЕС“.

Според Устава на „Няма такава държава“ всеки член се приема с решение на най-високо ниво – на заседание на Националния съвет, в срок до 6 месеца от подаване на заявлението за членство. За останалите поддръжници на партията е въведена фигурата на симпатизанта, „който симпатизира на идеите и принципите на Политическа партия „Няма такава държава“ и „регистрацията като такъв не го обвързва с членство в Политическа партия „Няма такава държава“ и правата и задълженията на членовете“. Регистрацията се извършва онлайн чрез формата за регистрация в сайта на партията или след подаване на заявление по образец при общинския координатор. В устава на „Няма такава държава“ се споменават вътрешнопартийни допитвания и референдуми и вътрешни избори за публични и изборни длъжности, но такива процедури не са разписани.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново