3000 лв. събра фенклубът на “Левски” за самотни пенсионери

Публикувано на вт, 17 Дек. 2019
137 четения

Близо 3000 лв. бяха събрани по време на традиционната кампания “Синя Коледа”, организирана от фенклуба на “Левски” във В. Търново Old Capital Boy. Тя се провежда за четвърта поредна година, а със събраните средства са закупени хранителни продукти от първа необходимост. Пакетите ще бъдат раздадени на социално слаби хора от Хотница, Ветринци, Церова кория, Балван, Пчелище и Драгижево. За всеки човек са осигурени по три големи торби, разказа Калин Станчев, председател на фенклуба на “Левски” във В. Търново.
Инициативата стартира на 29 октомври и в нея се включиха много привърженици на синия отбор. Сред големите дарители са арх. Драго Йосифов, хора от Холандия, Франция, както и привърженици на “Левски”, живеещи във Великобритания. “Кампанията е насочена към възрастни и самотни хора от селата в региона. Съдействие ни оказват кметовете в населените места, които ни насочват към хората в най-тежко положение. Т.г. ще помогнем и на жена от Хотница, която отдавна не е гледала телевизия, но успяхме да ѝ купим телевизор”, допълни Станчев. Той сподели, че очаква в инициативата да се включат и още хора. Хранителните продукти ще бъдат раздадени на 18 декември.
Фенклубът във В. Търново ще зарадват хората в неравностойно положение и с безплатна театрална постановка, чийто вход е свободен. На 21 декември от 14,00 ч. ще бъде представен спектакълът “Нашенци” на сцената на читалището във Ветринци.
Кампанията “Синя Коледа”, която стартира в старата столица, започва да се разраства. Т.г. за първи път ще се проведе в Шумен и за втора поредна година ще помогне на хора в нужда в Етрополе.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново