290 000 евро искат за къща край В. Търново

Публикувано на вт, 30 юни 2020
11624 четения

290 000 евро струва една от най-скъпите къщи край В. Търново, показа проверка на “Янтра ДНЕС”. Луксозният имот се намира в село Малки чифлик само на около 3 км от старата столица. Новопостроената къща е на три нива и е с РЗП от 500 кв. м и с двор от над два декара. Сред екстрите са басейн и частен SPA център със сауна, парна баня и джакузи. Имотът, освен за частен дом, е подходящ и за къща за гости заради което има и висока цена.
В селото са обявени за продажба и други скъпи къщи, които заради близостта си с областния град са на цени между 100 000 и 180 000 евро.
Подобни са обявените цени и в Присово, което отдавна привлича много хора, които избират спокойствието на селото пред градския живот. В момента там за продан са обявени няколко луксозни имота, един от които е с цена от близо 130 000 евро. Двуетажната къща е с обща жилищна площ от 180 кв. м и е напълно оборудвана за живеене, разполага с централно отопление, свързано с камина и паралелно захранване на ток. Просторният двор е с барбекю и мокър бар, а градината е терасирана, с цветни лехи и плодни дръвчета.
В Леденик цените на къщите също варират в широк диапазон, като започват от 40 000 евро за имот, нуждаещ се от сериозен ремонт. Селото от години се радва на голям интерес от страна на великотърновци, тъй като пътят до старата столица с кола е буквално няколко минути, освен това има и редовен градски транспорт. Селото е добре уредено и е добра локация както за младите семейства, така и за по-възрастните двойки. Тези удобства и предимства си имат и цена, като за хубавите и просторни къщи достига до 100 000 – 130 000 евро.
Сред топдестинациите безспорно е и Беляковец, където в момента се продават десетки скъпи къщи. Цените им започват от 50 000 евро за груб строеж и достигат до 240 000 евро.
Сред атрактивните села край В. Търново са още Момин сбор, Ветринци, Балван, Шемшево др. През последните няколко месеца брокерите отчитат сериозен интерес към селските имоти, като купувачите търсят освен добра транспортна връзка наличието на аптека, хранителни магазини, банкомат и други удобства. Масовият купувач търси имоти в диапазона между 40 000 и 60 000 евро, посочват от агенциите за недвижими имоти.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново