264 катастрофи в областта са станали заради неправилна маневра

Публикувано на вт, 3 Дек. 2019
223 четения

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Областният управител проф. д-р Любомира Попова откри днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.
Членовете на комисията представиха анализ за пътно-транспортните произшествия и оценка на риска от такива в населените места. Съгласно анализите на територията на област Велико Търново от началото на годината са настъпили общо 989 ПТП , от които 198 тежки със 17 загинали и 282 ранени. За същия период на миналата година са настъпили 1224 ПТП, от които 197 тежки с 21 загинали и 242 ранени лица. Основните причини, водещи до настъпване на ПТП по вина на водача, са неправилна маневра – 264 ПТП, несъобразена скорост – 232 ПТП, отнемане на предимство – 129 ПТП, неспазване на дистанция – 110 ПТП и поради друго нарушение са настъпили 187 ПТП.
Комисията набеляза мерки за създаване на обстановка на безопасност в движението, които включват още по-голямо активизиране в работата за контрол над водачите, управляващи МПС под въздействието на алкохол активизиране на работата за контрол по спазване на скоростните режими от водачите на МПС и продължаване на работата с изградените центрове за работа с деца и младежи по програмата “Детско полицейско управление”.
Общинските администрации, Областно пътно управление и ОД на МВР – Пътна полиция докладваха, че след направени проверки няма несъответствие между хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация на територията на областта
Областно пътно управление и РДПБЗН отчетоха, че имат готовност за зимното снегопочистване, сключен е договор с изпълнител.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново