235 курсанти и 227 студенти ще приеме НВУ “Васил Левски”

Публикувано на ср, 6 май 2020
122 четения

235 курсанти по всичките 15 военни специализации, както и 227 студенти по 10 граждански специалности ще приеме през учебната 2020/2021 учебна година Националният военен университет “Васил Левски” във Велико Търново.
Обучението по военни специализации и граждански специалности се извършва в двата факултета: “Общовойскови” и “Артилерия, противовъздушна отбрана и компютърни и информационни системи”, в които обучаемите придобиват образователно-квалификационна степен “бакалавър” и “магистър”, образователна и научна степен “доктор”.
Въпреки сложната обстановка в страната, проведените до началото на извънредното положение изпити и проверки в ранната приемна кампания и резултатите от тях показват, че заявеният брой места могат да бъдат попълнени, съобщават от вуза.
В НВУ се извършва научноизследователската дейност и развитието на академичния състав се администрира в Института за “Научноизследователска и научна дейност”.
Университетът разполага с необходимите въоръжение и техника за подготовка на всички категории военнослужещи за нуждите на Българската армия. НВУ предлага и добри възможности за спорт в двата района, в които са регистрирани два войскови спортни клуба.
Академичната и физическата подготовка на обучаемите се извършва в добре оборудвана учебно-материална база – кабинети, лаборатории, аули, компютърни зали, симулатори и приказармени полигони, намиращи се на територията на НВУ. Изградени са полеви учебни центрове и полигони, на които се провеждат практическите занятия на курсантите.
Изградената през 2005 г. платформа за дистанционно обучение, първоначално за езиково дистанционно обучение, впоследствие сертифицирана от Националната агенция по акредитация и оценяване като среда за дистанционно обучение, се оказа изключително полезна в настоящите условия. Преди обявяването на извънредното положение в страната, по повод разпространението на COVID-19, обучението на всички категории обучаеми в университета се извършва дистанционно чрез платформата.
НВУ “Васил Левски” е първият военен университет в Европа партньор по програмата “Еразъм” от 1999 година. 90 са университетите партньори по програмата, като това дава възможност курсантите от НВУ да провеждат част от обучението си в други висши училища в чужбина.
С парад на бъдещите офицери в Националния военен университет “Васил Левски” ще бъде отбелязан 6 май – Денят на храбростта и празникът на Българската армия. В тържествата ще участва министърът на отбраната Красимир Каракачанов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново