17 предписания са издали от РЗИ преди началото на учебната година

Публикувано на пн, 18 сеп. 2023
254 четения

17 предписания за подобряване на материално-техническата база на училищата са издали от Регионалната здравна инспекция при проверките във връзка с началото на учебната година. Общо 194 проверки са направени от началото на годината до 14 септември в училищата на територията на областта. В периода 1 – 14 септември, по предварително съгласуван с общините график, са осъществени проверки във всички подлежащи на контрол училища.
Преди старта на учебната година в РЗИ – В. Търново са постъпили 8 молби от директори на учебни заведения за удължаване на срока на дадените предписания, в т. ч. и от предходни години – ПГ по туризъм „Д-р П. Берон“ във В. Търново, ОУ „Неофит Рилски” в Килифарево, ПГ по транспорт „Васил Друмев“ в Стражица, ОУ „Климент Охридски“ в Павликени, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Златарица, ОУ „Елин Пелин“ в Първомайци, ОУ „Николай Райнов“ в Кесарево и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Долна Оряховица. Предписанията са за ремонтни дейности, изискващи по-големи инвестиции, за които не са осигурени финансови средства през настоящата година (полагане на външни мазилки, ремонт на подови настилки, пребоядисване на стени и тавани в класните стаи, коридори и физкултурни салони, осигуряване на осветление, отговарящо на хигиенните норми и др.
Неизпълнението на мероприятията от предписанията с удължен срок не създава пряк риск за здравето и безопасността на учениците и не възпрепятства започването на новата учебна година. Във всички училища е осигурено медицинско обслужване на учениците от медицински специалисти в училищата, в които са разкрити здравни кабинети и от общопрактикуващи лекари, посочват от РЗИ.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново