16 са новите заразени с коронавирус днес, от които и цяло семейство

Публикувано на вт, 24 Мар. 2020
1766 четения

16 нови случаи на заразени с коронавирус са установени днес в страната, съобщиха от  Националния оперативен щаб. Така общият им брой става 218. „Искам да направя уговорка, че лабораториите продължават да работят и това едва ли е окончателно“, заяви ръководителят на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

На картата с регистрирани случаи на коронавирус има включване на нови градове. В Ст. Загора са установени два случая. 7 от новите регистрирани са в София. В Плевен има още един, като с него там случаите стават общо 6. В Пазарджик с новите 4 регистрирани заразените стават общо 7. В Добрич има 1 нов заболял, с който броят им там нараства на 6. Във Варна е регистриран още един човек, като така стават общо 11 заразени. Няма случаи, които са в критично състояние.

Във Военномедицинска академия в София има цяло заразено семейство. Майката е приета за лечение с двустранна пневмония. Бащата, двете деца на 4 г. и на 8 г., и сестрата на майката също са заразени, но те са почти без оплаквания. В „Пирогов“ за пациент в по-тежко състояние все още не е установено дали е носител на коронавирус.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново