16 отбора от В. Търново участваха в състезанието “Мама, татко и аз”

Публикувано на пн, 19 Ное. 2012
518 четения

16 отбора от ученици и родители от ОУ “Д. Благоев” във Велико Търново се включиха в събота в състезание по безопасност на движението “Мама, татко и аз”. То е организирано от Регионалната здравна инспекция, БМЧК, сектор “Пътна полиция” и Младежкия дом.
Провежда се всяка година в рамките на Националната програма за действие по околна среда и здраве под наслов “Аз се движа безопасно”. Инициативите са посветени на профилактика на пътно-транспортния травматизъм и популяризиране на правилата за безопасност на движението сред населението.
С много емоции и хъс отборите преминаха през четири пункта на предизвикателства с решаване на тестове, знаци за разпознаване, ситуации с пострадали хора и оказване на първа медицинска помощ на пътя, и др. Активно се включиха и доброволци от Младежкия червен кръст, които като статисти изпълниха ролята си на ранени след пътно-транспортно произшествие.
Първите три места в надпреварата спечелиха семейства Кюркчиеви, Игнатови и Михайлови. Те получиха съответно ваучери от 150, 100 и 50 лв., които могат да използват във верига магазини за черна и бяла техника. Наградите връчиха шефката на РЗИ д-р Албена Ламбева и директорката на “Д. Благоев” Надя Владимирова. Останалите участници получиха грамоти.
Дейностите по “Аз се движа безопасно” продължават, съобщи д-р Красимира Петрова от РЗИ. На 28 ноември в кафе “Бианко” в Централ мол ще се проведе дискусия с настоящи и бъдещи родители по теми, свързани с обезопасяване на пътниците в превозните средства и възпитание на децата за спазване на правилата за движение по пътищата.
Вася ТЕРЗИЕВА, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново