16-годишният Ради: “Д-р Точков е добър и достоен лекар”

Публикувано на пт, 7 Авг. 2020
15211 четения

Д-р Валентин Точков е моят спасител. С тези думи 16-годишният Радослав Борисов от В. Търново, който страда от тежко заболяване, описва началника на детското отделение в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”. Повод за тях са грижите и вниманието на лекаря към момчето, което често се нуждае от медицинска помощ.
“Искам да изкажа своята огромна благодарност и уважение към един достоен Човек – д-р Валентин Точков. Страдам от заболяване, наречено прогресивна мускулна дистрофия и за пореден път този голям човек ме спасява. Колкото ѝ благодарности да изкажа, никога няма да бъдат достатъчни. Искам всички да знаят, че има добър и достоен лекар в нашата болница, когото не само уважавам и ценя безкрайно, но и обичам. Благодаря ти, спасителю мой”, пише в своето благодарствено писмо Радослав. Той благодари от сърце на всички работещи в детското отделение за техните грижи и внимание.
Радослав Борисов е диагностициран с коварното заболяване от ранна възраст и още преди да прекрачи училищния праг е прикован към леглото. Болестта води до редица усложнения и неведнъж тийнейджърът постъпва в болница. “Благодарни сме изключително много на д-р Точков, който винаги е откликвал на нашите проблеми. Идвал е посред нощ у дома, когато Ради е болен, и винаги намира начин да ни помогне. Той е изключителен човек и нямам думи, с които да изкажа своята благодарност”, споделя майката на момчето Светла Цанева.
Миналата година в навечерието на Коледа д-р Точков организира изненада за Ради. Малко преди концерта си в старата столица поп певецът Влади Ампов – Графа се появи в дома на детето заедно с представители от фондация “Ген. Протогеров”. Гостите успяха да изненадат младия търновец с плейстейшън и телевизор, за които Ради мечтаеше от години.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново