13-и рожден ден отпразнува Дневният център за пълнолетни лица с увреждания

Публикувано на вт, 19 сеп. 2023
451 четения

С много забавления, музика и настроение Дневният център за пълнолетни лица с увреждания на ул. „Поп Харитон“ 4 във В. Търново отбеляза своя 13-ти рожден ден. Специално за събитието потребителите бяха украсили празнично центъра и с вълнение посрещаха своите гости.
Общинската социална услуга се управлява от Фондация „Милениум“ и се грижи за 33 души с различни по вид и степен увреждания. Много от тях посещават центъра от години и са създали трайна емоционална и приятелска връзка с останалите потребители и със специалистите, които се грижат за тях.
Дневният център е създаден през 2008 г. от Фондация “Милениум” по програма ФАР. Първоначално се намираше в село Вонеща вода, след което беше преместен във В. Търново на ул. “Поп Харитон” 4. След приключването на проекта с помощта на Община В. Търново от 2010 г. социалната услуга става делегирана държавна дейност. Тя се предоставя от фондацията след явяване на конкурс, съгласно нормативната уредба и възлагане на нейното управление.
В дневния център се предоставят социални услуги, насочени към задоволяване на ежедневните потребности, подпомагане и разширяване на възможностите на лицата да водят самостоятелен и пълноценен живот, социализиране на потребителите чрез различни образователни, трудови и интеграционни мероприятия, разказва управителят на дневния център Незабравка Раева. А равносметката е, че до сега през дневния център са преминали над 80 потребители. Усилията на специалистите е всички потребители да намират в дневния център своето място, да се чувстват уютно, в приятелска атмосфера и същевременно да добиват различни умения. За това и вчерашният празник за тях бе изпълнен с много емоции и усмивки.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново