122 475 лв. са заложени за спортни уреди за новия комплекс в Златарица

Публикувано на нд, 15 окт. 2023
118 четения

122 475 лв. са предвидени за закупуване и монтаж на спортни уреди за многофункционалния спортен комплекс в Златарица. През юни тази година беше направена първата копка на съоръжението, което се изгражда в местността Черничките. Първият етап на проекта включва изграждане на зони за рекреация и две зони за фитнес на открито. Вторият етап включва дейности по изграждане на комбинирано спортно игрище за минифутбол, волейбол и баскетбол, зона за зрители, с места за хора с увреждания и зона за тенис на маса.
От Община Златарица обявиха обществена поръчка за закупуването на спортните уреди за площадките, като вече има и избран изпълнител. Това е фирма “Дръстър Инженеринг” ЕООД. Другите двама участници – “Транс Ко 04” ЕООД и “Билдмасив” ЕООД, са отстранение от процедурата, посочват от Община Златарица.
Проектът за уредите включва стрийт фитнес станция, комбиниран спортен уред, двоен кростренажор, комбиниран уред с лост, уред за хора с нарушени двигателни функции, баскетболен кош, мобилна трибуна, уреди за тенис на маса, футболни врати и др. В спортния комплекс са предвидни и стойки за велосипеди.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново