110 абсолвенти на НВУ получиха дипломите си

Публикувано на сб, 3 Дек. 2022
449 четения

110 абсолвенти, от които 70 бакалаври и 40 магистри, получиха дипломите си за завършено висше образование на тържествена церемония в Националния военен университет „Васил Левски“. Всички те са възпитаници на факултетите „Сигурност и отбрана“ и „Логистика и технологии“ и завършват по шест бакалавърски и седем магистърски специалности.

„Много вълнуващо е да съм с вас в деня на дипломирането на вашите деца, което е венецът на обучението им. Гордост е, че Националният военен университет е най-старото висше учебно заведение в България и води началото си още от 1878 г., като се сформира преди създаването на всички останали държавни институции в България. Казвам това, за да не забравяте да бъдете горди с избора, който сте направили. И защото, Националният военен университет е възпитал хора, които заемат ръководни постове в държавни, областни, общински и частни структури. Те са президенти, министри, кметове, общински и областни управители. Поздравявам ви, скъпи абсолвенти, за направения избор и ви уверявам, че с този избор бихте могли да се реализирате във всички желани от вас места в държавни и в частния сектор. Желая ви успех и попътен вятър“, каза в словото си заместник началникът на Националния военен университет по административната дейност полк. Иван Йовков.

Полк. Йовков връчи дипломата на първенеца на випуска Иванджелин Статкова, която вече е бакалавър в специалността „Индустриален мениджмънт“. Общо 16 абсолвенти завършват с отличен успех и всички те получиха грамота Сum laude от зам.-деканите на двата факултета „Сигурност и отбрана“ подполковник доц. д-р инж. Иван Иванов и на „Логистика и технологии“ подполковник доц. д-р инж. Григор Григоров. Само един е абсолвентът, който си тръгва от Военния университет с две бакалавърски дипломи – Ивайло Иванов, който е бакалавър по индустриален мениджмънт и втората му специалност е „Автомобилна техника и транспорт“.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново