11 учители от областта получават приза “Неофит Рилски” на МОН

Публикувано на пн, 22 май 2017
3506 четения

Част от наградените педагози по време на церемонията “Учител на годината”, организирана от Синдиката на българските учители.

11 изявени учители от област Велико Търново ще бъдат удостоени с наградата “Неофит Рилски” на просветното министерство. Шестима от тях вече получиха приза на специална церемония в София, организирана от Синдиката на българските учители. Те са сред номинираните в националния конкурс “Учител на годината”, който се провежда за 20-а поредна година по инициатива на СБУ.
Дългогодишният учител по история и цивилизация в СУ “Ем. Станев” Антоанета Палангурска единствена от областта се е преборила за приза “Учител на годината”. Тя е отличена в категорията “Хуманитарно образование” за цялостна високо професионална дейност в системата на предучилищното и училищното възпитание. Лично синдикалният лидер Янка Такева ѝ е връчила отличието.
Девет са категориите, в които синдикатът отличава педагози за техните постижения в работата им с децата. Антоанета Палангурска и останалите петима претенденти в конкурса на СБУ от региона получиха наградата “Неофит Рилски”. Сред отличените са дългогодишният учител по рисуване в СУ “Ем. Станев” Сребринка Лакова, преподавателят по химия и опазване на околната среда Даниела Маноилова от ПМГ “Васил Друмев”, Стефка Кънчева от търновската детска градина “Райна Княгиня”, Петя Кереметчиева от ДГ “Първи юни” в Г. Оряховица и Елеонора Иларионова, директор на ДГ “Здравец” в Първомайци.
По предложение на педагогическите колективи от РУО в старата столица са предложили още петима заслужили педагози за наградата “Неофит Рилски”. Отличието ще получат директорът на ПГ по строителство, архитектура и геодезия “Ангел Попов” инж. Марин Цонев, пом.-директорът на СУ “Ем. Станев” Надка Станчева, учителят по испански език в ЕГ Снежина Стефанова, Антоанета Димитрова – старши учител по биология и здравно образование в ОУ “Бачо Киро, и детският учител Галя Николова в ДГ “Детски свят” в Полски Тръмбеш.
Златина ДИМИТРОВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново