1000 лв. е наемът за една къщичка на Коледния базар във В. Търново

Публикувано на вт, 12 Ное. 2019
2629 четения

Започна подготовката на традиционния Коледен базар в старата столица, който ще се проведе от 29 ноември до 31 декември в парк “Марно поле”. На основната алея там отново ще бъдат разположени 25 дървени къщички с размери 2 на 3 метра. Всички, които искат да ги наемат, могат да получат подробна информация от Общинската агенция по туризъм “Царевград Търнов”, която организира базара заедно с Община Велико Търново. Наемът на къщичка за един месец е 1000 лв., записването ще продължи до 25 ноември.
В духа на коледните традиции организаторите отново обещават дървени къщички, предлагащи български стоки, традиционни сувенири и ръчно изработени подаръци. В една от тях отново ще бъде разположена коледната поща, където всички деца ще могат да пуснат писмото си Дядо Коледа. Още в началото на декември ще бъде направен график, според който специален автобус ще извозва малчуганите от детските градини във Велико Търново до коледната поща, където те ще могат да си поговорят и да се снимат с джуджетата, които ще приемат писмата до белобрадия старец. За да се получи отговор от Лапландия, писмата трябва да са с обратен адрес, съветват помощниците на белобрадия старец.
Друга част от базара ще бъде посветена на тези, които искат да опитат различни лакомства, сладки изкушения, козуначени коминчета или пък да се сгреят с прекрасното греяно вино и традиционна скара.
Всяка събота и неделя през декември на специално изградената открита сцена на базара ще има вокални изпълнения на талантливи деца и млади изпълнители от В. Търново и хоротеки.
Коледният базар в парк “Марно поле” ще бъде отворен всеки ден от 10,00 до 20,00 часа в периода 29 ноември 31 декември 2018 г.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново